Autor Téma: Chat- zahrádka a všechno, co k ní patří  (Přečteno 14603 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline Largo

• Klubáci
Re: Chat- zahrádka a všechno, co k ní patří
« Odpověď #200 kdy: 28 Červen 2010, 16:41:49 »
  A letos jse radostně zkonstatovala, že se nám urodilo škvorů, takže taky snad bude dobře.
No jejda.... o ty nouzi nemáme  :lol: . A je super, když ti při česání jablek padají za krk :ohm: - když má ovoce krátký šťopky, dva plody jsou těsně u sebe, tak bydlí v těch mističkách u šťopek, banda jedna vícenohá stříhavá nahnědlá....  :hot:
Mravenčí populace taky musíme nějak umravnit, už si nějak moc vyskakujou. Zvlášť teď, jak bylo mokro, je mravenišť nepočítaně. Dokonce si troufli se rojit na zápraží! To si teda dovolili moc.... :hvizd:  :)
 :lol:

Offline Lupina Montana

• Klubáci
  • Pohlaví: Ženské
« Odpověď #201 kdy: 28 Červen 2010, 17:21:45 »
No padaj, Largo, padaj - ale co sežerou škodičů! Když si vzpomenu, dělávám jim na zimu domeček - ale už jsem si pár let nevzpomněla  :blush:
   Hou hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou.....  

Offline Largo

• Klubáci
« Odpověď #202 kdy: 28 Červen 2010, 17:52:23 »
A dyť jo... my si nijak nepřekážíme...   :)

Offline Macex

• Klubáci
« Odpověď #203 kdy: 29 Červen 2010, 00:43:49 »
Nevím, zda se to tady neřešilo, nestíhám vše číst... pokud ano, omlouvám se...
Máme na uzavřeném dvorku obehnaném x-metrovýma zdma vysázených pár druhů bylinek... teda tchýně tam cosi takového tvoří.... A včera jsem si všimla, že některé druhy více a některé méně má takové hooodně dírkované a semtam už lupínky mají jen obrys a uvnitř nic... tak jsem se tak zahleděla zjistila jsem, že tam sedí takové maličké světle zelené kobylečky, s tělíčkem velkým asi jako hrach  :ohm: A ti Hopové si tam hopkají z lupenu na lupen a žerou jak o život... nejvíc jim chutná máta a ten hnusnej libeček, kterej mi v ničem nechutná, toho si ani nevšímají... Co to, proč to? Z čeho si budu za týden dělat mochito? To už nebude z máty ani list...  :girlcray:

Offline Vanda

• Klubáci
« Odpověď #204 kdy: 29 Červen 2010, 11:02:07 »
Hele!...u nás jsou taky, a taky všechno perforovaný....tak to si počkám s tebou na nějakou dobrou radu.

Offline Lupina Montana

• Klubáci
« Odpověď #205 kdy: 29 Červen 2010, 22:29:05 »
To jako fakt malinký koníci?  :va: švagruše měla takhle loni sežranou mátu - prodírkovanou - a marně jsme pátraly, co to je....to je ale divný, co , koně jsou přece masožraví! Jestli jako mimina nejsou vegetariáni a pak teprv masožraví?
   Hou hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou.....  

Offline Vanda

• Klubáci
« Odpověď #206 kdy: 30 Červen 2010, 08:06:51 »
Prostě malinký skákací potfory, hnědý a žravý.

Offline Sally

• Administr
« Odpověď #207 kdy: 30 Červen 2010, 08:44:00 »
Vando, nemám tušení o čem píšeš, tak jsem koukla na své "oblíbené stránky" tam se mi zježily chlupy, neb jsem od loňska zapomněla jak co vypadá...
http://www.skudci.com/
a kdybys našla, dej prosím vědět ať vím, co ještě nemám  :hvizd:

Offline Vanda

• Klubáci
« Odpověď #208 kdy: 30 Červen 2010, 10:12:44 »
Aaaale fuj, tam radši nekoukat. To je jako v Domácím lékaři, taky mívám všechny příznaky čehokoliv.  :)

Offline hope

• Klubáci
« Odpověď #209 kdy: 04 Červenec 2010, 21:13:09 »
Broskvička se nám rozstonala, zřejmě to vzaly mšice útokem, listy jsou podivně lesklé a něco z nich pořád kape...
Modlitba Františka z Assisi:  Bože, dej mi pokojnou mysl, abych přijal věci, které nemůžu změnit. Dej mi sílu změnit věci, které změnit můžu. A dej mi moudrost, abych rozlišil jedno od druhého.

Offline hope

• Klubáci
« Odpověď #210 kdy: 21 Červenec 2010, 14:07:53 »
Vandi, tuhle kytku jsem ti přivezla, jen má mít ty kvítky fialové.
http://www.zeleneudoli.cz/kvamoklit-kardinal/d-36539/
Modlitba Františka z Assisi:  Bože, dej mi pokojnou mysl, abych přijal věci, které nemůžu změnit. Dej mi sílu změnit věci, které změnit můžu. A dej mi moudrost, abych rozlišil jedno od druhého.

Offline Vanda

• Klubáci
« Odpověď #211 kdy: 21 Červenec 2010, 18:31:48 »
Děkuju, už je to zasazené u J., protože letošní kytky určené k pnutí po zdi (je tam mřížka) zničila ta báječná štěňata. Byla tam lichořeřišnice, ale nepřežila.

Offline Somaia

• Klubáci
« Odpověď #212 kdy: 22 Červenec 2010, 10:53:47 »
Se ptám jako laik.... lichořeřišnice by měla mít oporu a je pnoucí??
Já jí mám rada a vloni jsem jí měla jen tak na záhoně.  Líbí se mi , že je v podstatě  nezničitelná...zase jsem posbírala semínka a jedeme nanovo. Tak bych po ní příští rok připravila jiné místo a nějakou oporu.... co???  :hvizd:
Nevzdávej se naděje a nezoufej nad tím, co pominulo: Oplakávat to, co nelze vrátit, patří k nejhorším slabostem člověka.

Offline hope

• Klubáci
« Odpověď #213 kdy: 22 Červenec 2010, 11:10:26 »
Lichořeřišnice jsou různé, nízké, půdopokryvné, a pak spešl pnoucí, nejdou moc nahoru, cca 2 m, vyžadují oporu.
Mám ráda panašované odrůdy, dávám je mezi rajčata a mezi trvalky.

Offline Somaia

• Klubáci
« Odpověď #214 kdy: 22 Červenec 2010, 12:55:59 »
 myslím, že mám jen nízké.... tak zase někde vymyslím   jedovatě oranžový záhonek....  :coo:
Nevzdávej se naděje a nezoufej nad tím, co pominulo: Oplakávat to, co nelze vrátit, patří k nejhorším slabostem člověka.

Offline Kukačka

• Klubáci
    • fler
« Odpověď #215 kdy: 31 Červenec 2010, 00:02:04 »
u Kuki na zahrádce

[příloha smazaná administrátorem]

Offline ffly

• Klubáci
« Odpověď #216 kdy: 31 Červenec 2010, 00:11:35 »
 :supr:

Offline hrošánek

• Klubáci
« Odpověď #217 kdy: 31 Červenec 2010, 17:42:34 »
Jé Kukí, to můžeš štěstí rozdávat a rozdávat. :)
Lidi se rozdělují na dvě skupiny: Ty co mají rádi čokoládu a ty co lžou. :)

Offline hope

• Klubáci
« Odpověď #218 kdy: 02 Srpen 2010, 08:20:48 »
Tak ať ti to funguje nejen na zahrádce! :love:

Offline Kylea

• Klubáci
« Odpověď #219 kdy: 02 Srpen 2010, 18:10:21 »
Kuki, to je nadherne!
Let food be your medicine. (Hippocrates)

Offline hope

• Klubáci
« Odpověď #220 kdy: 03 Srpen 2010, 10:22:54 »
Sluníčka, venkovní ibišek jde množit vrcholovými řízky nebo ne? :crazy: se mi nechce gůglit, mám tu hafo práce.

Offline Kukačka

• Klubáci
    • fler
« Odpověď #221 kdy: 03 Srpen 2010, 13:11:36 »
Kuki, to je nadherne!
že jo? normálně mi nad tím zůstal rozum stát. je to jeden trs a na něm 7 čtyřlístků a 2 pětilístky. Nějaký mutanti, ale hodně milé a hezké.

Offline hope

• Klubáci
« Odpověď #222 kdy: 31 Srpen 2010, 17:35:16 »
Dnes jsem koupila do truhlíku na hrob zajímavou kytku, jmenuje se debecie nebo dabecie, irský vřes.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Dab%C3%A9cie

Offline Želvička17

• Školička
« Odpověď #223 kdy: 06 Září 2010, 12:09:37 »
Prosím, můžete mi poradit, jestli máte někdo zkušenost s přezimováním chryzantém venku nebo nejsou  mrazuvzdorný? Už jsem jich nasyslila asi čtyřicet  :).

Offline Sally

• Administr
« Odpověď #224 kdy: 06 Září 2010, 12:27:49 »
já ty květináčový normálně sázím do záhonu. Je dobré je zakrýt, některé vymrzají, na jaře opatrně dlouho vypadají chcíple. Jo a zkrátím je tak na 10 - 15 cm, abych nezapomněla kde jsou.
Jen si dej pozor na to abys je měla tak, že nebudou na přímém slunci a ani ve stínu, také kvetou až s krátícím se dnem - v létě nepokvetou, budou jen zelené. A nikdy ti nevyrostou takové hezké jako v květináči, budou vyšší. Oni to nějak ovlivňují, ten vzrůst - jsem ale zapomněla čím.
Nemají rády mokro, když pak zaléváš, tak bacha na plísně.

* Chat

Obnovit Historie
  • Judita: Pravda, taky měl na tričku tmavý obrys šráků od montérek, který vystupoval z vyrudlé okolní tkaniny... že by od loňského léta?  :lol:  A to pkěn ě prosím zvonil na všechny byty, než došel k nám, protože mu dali jen jméno starého zákazníka (pana domácího) a to máme na schránce kvůli poště, ale ne na zvonku, takže silný zážitek mělo i pár sousedů   :bad:
    07 Srpen 2011, 12:02:40
  • Judita: Teď mi to došlo - to ses na vodě opravdu několik dní ani jednou nenamočila? Klobou dolů! Můj vrchol čuňáctví za letošní léto je ten, že jsem si týden nemyla vlasy :lol: zajímavé, pátý den přestaly kousat a šestý už se se mnou nebavily vůbec  :crazy:
    07 Srpen 2011, 14:15:00
  • Lupina Montana: No namočila, ve Varech v Termálu  :lol: Ale jen jednou. Případně nějaký drkotavý šplouchnutí, což nepovažuju za mytí.
    08 Srpen 2011, 23:07:23
  • Lupina Montana: Já jsem si jednou myla vlasy tři měsíce pouze vodou s tím, že se údajně nakonec upraví ta produkce lanolínu a přestanou bejt mastný - ale moc to nefungovalo. Je pravda, že to vypadalo, že jich mám dojnásobek, ale na omak lanolínový holt byly a smrděla jsem jako pes  :lol:
    08 Srpen 2011, 23:09:18
  • Judita: Tak co, máte nachystané aktovky a penály?
    31 Srpen 2011, 20:06:47
  • Lupina Montana: marjápanno, Judit, ještě toho trochu  :hot: :lol:
    01 Září 2011, 09:21:02
  • Judita: Já mám letos skluz, v papírnictví jsem se stavila až dneska... a nechal jsem tam jenom dvě stovky...  Ale od milého jsem dostala krásný dřevěný penál se zašupovacím víčkem - budu ho mít na stole bez víčka na sponky, špendlíky a podobné drobnosti :)
    01 Září 2011, 14:24:54
  • Heluška: Nákup v papírnictví a pastelkářství pro děti mě teprve čeká, ale seznam roste. Mám prima kolegyně a samy aktivně  po dohodě nakupují a lámou sponzory. Šikulky.  Vzala jsem si nějakou práci domů, máme zapsáno 143 dětí do družinky a tak jsem to dávala do kupy. Už mi to ale nemyslí, jdu odpočívat....a ještě tolik zbývá....
    01 Září 2011, 21:17:17
  • Heluška: Na takový penál zašupovací mám jen nostalgické vzpomínky z dětství , ale pro různé krabičky ze dřeva slabost mám, to jo.
    01 Září 2011, 21:18:59
  • Keřkovský rohlíček: Jsem dnes nově přišedší a všechny zde srdečně zdravím.
    02 Září 2011, 17:44:56
  • Heluška: já tebe  též, křupavý rohlíčku...tedy keřkovský rohlíčku :-),
    02 Září 2011, 18:14:43
  • Keřkovský rohlíček: Dík Heluško za milé uvítání! To se vynasnažím být křupavá, i kdyby na chleba, resp. salát bramborový nebylo!
    02 Září 2011, 20:00:47
  • Sally: tak to tedy nééé, bramborový salát být musí :) Vítej :)
    02 Září 2011, 20:38:26
  • Lupina Montana: Ahoj! Takže Rohlíček je vlastně Rohlička?  :lol:
    04 Září 2011, 22:53:54
  • Keřkovský rohlíček: Ano, ano, přesně tak. :yes:
    05 Září 2011, 11:03:56
  • Lupina Montana: A je prej Brambora  :lol:
    16 Září 2011, 16:16:42
  • natalineceka: Jste některá kuchařka?  Ahoj holky,chtela jsem se vas zeptat jestli nepracuje nektera z vas jako kucharka,ja mam jit do nove praci do eurestu- to je skolni jidelna pro deti,zitra se tam jedu s jednim panem co me praci nabidnul podivat,jsem ted vyucena ve skole me toho moc nenaucili,rikal me ze pomocne kucharky tam uz ma a ze ja bych byla primo kucharka,semnou by jich tam bylo 4,prej potrebuje nekoho kdo by zvladnul uvarit sam jidlo,ze zacatku by me pry nekdo pomahal..ale podle toho co me vse rekl me to pripada moc slozite..nevim moc co se jak vari a bojim se ze zacatku budu varit sama a pokazim to,plat bych mela 10 ticic mesicne a pracovni doba od pul 6 do 3.Nevim jestli bych to zvladla a nevim jestli rpaci prijmout
    22 Září 2011, 14:17:12
  • Sally: tady je to spíš o pozdravech, zkus spíš téma :)
    25 Září 2011, 17:51:04
  • Judita: Natalinečko, tak co? Jak to dopadlo s prací v kuchyni?
    26 Listopad 2011, 13:32:29
  • Lupina Montana: KRÁSNÉ VÁNOCE VŠEM DOMÁCÍM I HOSTŮM!
    23 Prosinec 2011, 19:48:32

TOPlist