Autor Téma: Povídka na pokračování  (Přečteno 764 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline Sally

• Administr
  • Pohlaví: Ženské
Povídka na pokračování
« kdy: 12 Duben 2010, 08:26:18 »
Škarohlíd

Tak jako vždycky, i tentokrát se Škarohlíd procházel ulicemi a tak jako vždycky byl špatně naladěn. Všechno ho zlobilo – počasí, šeď domů, nepřátelské výrazy ostatních. Zcela náhodou šel kolem něj Úsměv. Když Škarohlída míjel, skočil mu na obličej a usadil se tam. Ten si ho ale ve své nevrlosti vůbec nevšiml a šel se špatnou náladou dál.
Když ho potkávali ostatní lidé, srdečně ho zdravili a zdálo se, že jsou všichni rádi, že ho vidí. Škarohlíd se tomu velice podivil[rozbal] a proti své vůli se začal cítit o něco lépe. Stále více lidí se na něj usmívalo a pokyvovalo na pozdrav. U stánku s květinami dostal dokonce slunečnici a květinářka mu popřála krásný den. Dokonce i domy najednou působily méně šedě, náměstí dokonce vypadalo docela pěkně. I nebe se dnes zdálo být modřejší – a tam, není to snad slunce? Když přišel Škarohlíd domů a svlékl bundu, uviděl se v zrcadle. S úsměvem na rtech...

Offline Míša Kulička

• Klubáci
    • misasuchardova.rajce.idnes.cz
Re: Povídka na pokračování
« Odpověď #1 kdy: 12 Duben 2010, 09:43:06 »
... No to bylo překvapení ...
"Co mi to děláte?" zeptal se rtů
"Usmíváme se," odpověděly rty: "z toho neustálého šklebu do podkovy už nás strašlivě bolela huba ... takhle je to lepší, no ni?"
Škarohlíd se prohlížel, natáčel se ze všech stran a přemýšlel:
"Co teď? Jsem přece Škarohlíd ... Pan Škarohlíd ... Mr. Skharohlith ... nemůžu se na každýho usmívat jak idiot ..."
“What day is it?" asked Pooh
"It's today", squeaked Piglet
"My favorite day", said Pooh

Alan Alexander Milne

Offline Kiara

• Klubáci
« Odpověď #2 kdy: 12 Duben 2010, 14:13:41 »
Škarohlíd se přestal pozorovat v zrcadle a uložil darovanou slunečnici do vázy.
Váza z broušeného skla, naplněná vodou se díky květině rozzářila, rozzářila se i slunečnice a její žluté okvětní plátky rozjasnily celý pokoj.
Škarohlíd se zamyslel a rozhlédl se po místnosti. Na oknech visely zatažené závěsy, na skříni usedal prach a pokoj se zdál temný, ponurý a neútulný.
Škarohlíd se rozhodl s tím něco udělat - roztáhl závěsy a otevřel okno. Do pokoje vnikl svěží jarní vzduch a rozechvěl okvětní plátky slunečnice.
Kočka, která spala na hromadě polštářů na staré, kožené pohovce v rohu otevřela jedno žluté oko, zazírala kolem sebe a zhluboka kýchla.

Offline Míša Kulička

• Klubáci
« Odpověď #3 kdy: 12 Duben 2010, 14:56:48 »
Pak její žluté oko zamířilo na Škarohlída a cosyk v něm nevěřícně zablýsklo. Ale Škarohlíd to nevnímal, protože zrovna překvapeně zíral z okna, jakže je ten svět najednou barevný. Vyrušil ho až podivný zvuk ...

Alan Alexander Milne

Offline Heluška

• Klubáci
« Odpověď #4 kdy: 12 Duben 2010, 19:23:15 »
... a kdyby to byl jenom podivný zvuk, na který už dávno zapomněl, ale podíval se na své překrásné OTPéčka a podivil se jak se v souznění s tím zvukem natřásají a přelévají.
Zamyslel se, kdy naposled se takto od srdce zasmál.
Jen tak...

Offline Míša Kulička

• Klubáci
« Odpověď #5 kdy: 12 Duben 2010, 22:41:26 »
"Zřejmě jsem to zase přehnal s těmi břišními tanci", pomyslel si ...

Alan Alexander Milne

Offline Hellga

• Klubáci
« Odpověď #6 kdy: 12 Duben 2010, 23:09:47 »
...když mu z faldíku na břiše, vypadl blýskavý penízek, který tak dlouho, marně, hledal a cinkl o podlahu. "Opět bude můj kostým na břišní tance perfektní!", napadlo jej a úsměv se mu rozlil obličejem, ještě víc, "...a ta tlustá od vedle, už se nebude moct ksichtit, až se zas sejdem v kurzu!"
Pokojem zazněl další zvuk, to kocour kýchnul, jak se mu prach, zvířený Škarohlídovou podivnou čiností, usadil na nose. Odehnal packou prachový chundál a opět zasvítil žlutým okem na člověka, "To jsou věci!", pomyslel si a znovu se pokusil dřímat, ale nebylo mu dopřáno klidu. Dnešní den byl celý jiný, podivný a ještě zdaleka nekončil.
Na chodbě se ozval klapot vysokých podpatků a čísi prst, stiskl tlačítko zvonku. Škarohlíd i kocour, sebou udiveně trhli a podívali se na sebe. "Co to? Kdo to?", běželo jim hlavou téměř současně...
« Poslední změna: 12 Duben 2010, 23:40:07 od Hellga »

Offline Míša Kulička

• Klubáci
« Odpověď #7 kdy: 12 Duben 2010, 23:34:20 »
Škarohlíd chtěl nasadit svůj obvyklý škarohlídí gesicht, ale profesionální thymolínový úsměv se ho držel jak tchýně balkónu ... Když otevíral vstupní dveře byly jeho myšlenky v naprostém rozporu s výrazem. Klasické přivítání "Koho to sem čerti nesou!" díky tomu vyznělo spíše rozverně a vyzvalo tak atraktivní štíhlou blondýnu stojící na prahu v minimalistickém oděvu k přímé akci ...

Alan Alexander Milne

Offline Macex

• Klubáci
« Odpověď #8 kdy: 13 Duben 2010, 00:57:15 »
Na nic nečekala, strčila mu nohu do dveří a spustila... "Bděte, spaste svoji duši... zde mám literaturu pro vás, pouze naše Strážná věž vám ukáže správnou cestu" ... Obvykle chodily dvě, obě v baloňáku a kostkované sukni, ale lidé jim dost často zavřeli dveře před nosem než stihly promluvit. Proto tato atraktivní blondýna zvolila tuto novou neotřelou metodu.

Offline Hellga

• Klubáci
« Odpověď #9 kdy: 13 Duben 2010, 01:07:00 »
Jak se Škarohlíd záhy přesvědčil, ani dnes nebyla sama. Prásknutí biče, prořízlo zatuchlý vzduch tmavé chodby a ze stínu vstoupila do jeho zorného pole další postava. Bruneta, oblečená v kůži na něj ostře pohlédla: "Otevři dveře!", rozkázala: "...tak bude to?!" a svůj požadavek podpořila dalším prásknutím biče.

Offline Míša Kulička

• Klubáci
« Odpověď #10 kdy: 13 Duben 2010, 10:13:35 »
"Co ... co ... co tu chcete?" vykoktal ze sebe Škarohlíd, ovšem všudypřítomný úsměv pořád dával jeho slovům jiný význam, než skutečně měla.
"Přišly jsme si popovídat", práskla bičem bruneta.
Než se Škarohlíd zmohl na obligátní odpověď ("tak si popovídejte"), byly vevnitř a zámek byl na dva západy ...
Kočka Žlutoočka se protáhla a zaujala pohodlnou pozici na skříni, aby jí z věcí příštích nic neuteklo ...

Alan Alexander Milne

Offline Sally

• Administr
« Odpověď #11 kdy: 13 Duben 2010, 10:20:15 »
Na skříni se válely tuny prachu, což kočku opět donutilo kýchnout.
Škarohlídům úsměv byl zvláštní. Obě dámy se cítily nesvé. Takové obnažené až na kost. A ač přišly se svým úkolem a jako vždy chtěly prostě za každou cenu získat další ovci do stáda, nedalo se. Ten úsměv je nutil říkat pravdu, Ať chtěly nebo ne, naučené fráze nešly přes pysky.

Offline Heluška

• Klubáci
« Odpověď #12 kdy: 13 Duben 2010, 10:24:38 »
Brunetka očividně používala tuhle bohulibou agitace pouze jako zástěrku pro své zvrhlé choutky.
Než se totiž Škarohlíd stačil vzpamatovat, vnadná brunetka ještě párkrát švihla velmi obratně svým bičíkem a všecho oblečení leželo rázem překvapenému boubelkovi u nohou.
Zoro by se nemusil stydět  za takový výkon, prolétlo mu bezděčně hlavou.
Byl to jeho oblíbený a nedostižný hrdina.

Offline Míša Kulička

• Klubáci
« Odpověď #13 kdy: 13 Duben 2010, 11:18:26 »
"Potřebuju své kovbojské boty ... a stetson", šeptnul: "Jinak to nepude."
Bruneta mlčky ukázala bičíkem směrem k ložnici a blondýně došlo, že zde zřejmě není poprvé ...

Alan Alexander Milne

Offline Míša Kulička

• Klubáci
« Odpověď #14 kdy: 14 Duben 2010, 09:33:32 »
Nikdo neví, jak to bylo dál?

... Takže blondýně došlo, že tu není poprvé a protože nemusela vidět vše, rozhodla se zasáhnout. Sejmula blond vlasy i umělé řasy a pod bosou hlavou se začaly rýsovat rysy známého MUDra Franty zvaného Fanóš. Škarohlíd neskrýval překvapení a výraz pravidelného uživatele thymolínu tak získal nádech přiblblosti.
"Jako chudý český lékař," změnil se něžný alt na suchý baryton, "tě musím, Kadle, upozornit, že marihuanou obezitu opravdu nevyléčíš ... ale tady Marjána by ti pomoct mohla," otočil se Fanóš na brunetu, která na oba hleděla jak vyjevený ksukol...

Kočka na skříní se protáhla a zívla ...

Alan Alexander Milne

* Chat

Obnovit Historie
  • Judita: Pravda, taky měl na tričku tmavý obrys šráků od montérek, který vystupoval z vyrudlé okolní tkaniny... že by od loňského léta?  :lol:  A to pkěn ě prosím zvonil na všechny byty, než došel k nám, protože mu dali jen jméno starého zákazníka (pana domácího) a to máme na schránce kvůli poště, ale ne na zvonku, takže silný zážitek mělo i pár sousedů   :bad:
    07 Srpen 2011, 12:02:40
  • Judita: Teď mi to došlo - to ses na vodě opravdu několik dní ani jednou nenamočila? Klobou dolů! Můj vrchol čuňáctví za letošní léto je ten, že jsem si týden nemyla vlasy :lol: zajímavé, pátý den přestaly kousat a šestý už se se mnou nebavily vůbec  :crazy:
    07 Srpen 2011, 14:15:00
  • Lupina Montana: No namočila, ve Varech v Termálu  :lol: Ale jen jednou. Případně nějaký drkotavý šplouchnutí, což nepovažuju za mytí.
    08 Srpen 2011, 23:07:23
  • Lupina Montana: Já jsem si jednou myla vlasy tři měsíce pouze vodou s tím, že se údajně nakonec upraví ta produkce lanolínu a přestanou bejt mastný - ale moc to nefungovalo. Je pravda, že to vypadalo, že jich mám dojnásobek, ale na omak lanolínový holt byly a smrděla jsem jako pes  :lol:
    08 Srpen 2011, 23:09:18
  • Judita: Tak co, máte nachystané aktovky a penály?
    31 Srpen 2011, 20:06:47
  • Lupina Montana: marjápanno, Judit, ještě toho trochu  :hot: :lol:
    01 Září 2011, 09:21:02
  • Judita: Já mám letos skluz, v papírnictví jsem se stavila až dneska... a nechal jsem tam jenom dvě stovky...  Ale od milého jsem dostala krásný dřevěný penál se zašupovacím víčkem - budu ho mít na stole bez víčka na sponky, špendlíky a podobné drobnosti :)
    01 Září 2011, 14:24:54
  • Heluška: Nákup v papírnictví a pastelkářství pro děti mě teprve čeká, ale seznam roste. Mám prima kolegyně a samy aktivně  po dohodě nakupují a lámou sponzory. Šikulky.  Vzala jsem si nějakou práci domů, máme zapsáno 143 dětí do družinky a tak jsem to dávala do kupy. Už mi to ale nemyslí, jdu odpočívat....a ještě tolik zbývá....
    01 Září 2011, 21:17:17
  • Heluška: Na takový penál zašupovací mám jen nostalgické vzpomínky z dětství , ale pro různé krabičky ze dřeva slabost mám, to jo.
    01 Září 2011, 21:18:59
  • Keřkovský rohlíček: Jsem dnes nově přišedší a všechny zde srdečně zdravím.
    02 Září 2011, 17:44:56
  • Heluška: já tebe  též, křupavý rohlíčku...tedy keřkovský rohlíčku :-),
    02 Září 2011, 18:14:43
  • Keřkovský rohlíček: Dík Heluško za milé uvítání! To se vynasnažím být křupavá, i kdyby na chleba, resp. salát bramborový nebylo!
    02 Září 2011, 20:00:47
  • Sally: tak to tedy nééé, bramborový salát být musí :) Vítej :)
    02 Září 2011, 20:38:26
  • Lupina Montana: Ahoj! Takže Rohlíček je vlastně Rohlička?  :lol:
    04 Září 2011, 22:53:54
  • Keřkovský rohlíček: Ano, ano, přesně tak. :yes:
    05 Září 2011, 11:03:56
  • Lupina Montana: A je prej Brambora  :lol:
    16 Září 2011, 16:16:42
  • natalineceka: Jste některá kuchařka?  Ahoj holky,chtela jsem se vas zeptat jestli nepracuje nektera z vas jako kucharka,ja mam jit do nove praci do eurestu- to je skolni jidelna pro deti,zitra se tam jedu s jednim panem co me praci nabidnul podivat,jsem ted vyucena ve skole me toho moc nenaucili,rikal me ze pomocne kucharky tam uz ma a ze ja bych byla primo kucharka,semnou by jich tam bylo 4,prej potrebuje nekoho kdo by zvladnul uvarit sam jidlo,ze zacatku by me pry nekdo pomahal..ale podle toho co me vse rekl me to pripada moc slozite..nevim moc co se jak vari a bojim se ze zacatku budu varit sama a pokazim to,plat bych mela 10 ticic mesicne a pracovni doba od pul 6 do 3.Nevim jestli bych to zvladla a nevim jestli rpaci prijmout
    22 Září 2011, 14:17:12
  • Sally: tady je to spíš o pozdravech, zkus spíš téma :)
    25 Září 2011, 17:51:04
  • Judita: Natalinečko, tak co? Jak to dopadlo s prací v kuchyni?
    26 Listopad 2011, 13:32:29
  • Lupina Montana: KRÁSNÉ VÁNOCE VŠEM DOMÁCÍM I HOSTŮM!
    23 Prosinec 2011, 19:48:32

TOPlist