Autor Téma: Galerie  (Přečteno 1810 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline Sally

• Administr
  • Pohlaví: Ženské
Galerie
« kdy: 06 Srpen 2010, 11:14:30 »
Toto je nová galerie pro vaše fotky, videa, skladby.
http://sallyporadi.cz/index.php?action=media
Přístup bude během pár minut.

Je iba v slovenčine, pretože nemám čas pracovať na českej verzii, ale na druhú stranu je správne mať tu aj niečo slovenského, neb niektorí milí užívatelia sa môžu cítiť diskriminovaní :-)

Chtěla jsem pro vás připravit návod, bohužel je galerie natolik obsáhlá, že bych ho psala celý večer.
Tedy proč, tato galerie, která pokud se osvědčí, plně nahradí dosavadní nahrávání obrázků.
Nejdříve si vytvořte své album a u každého alba či fotky určete:
Můžete si určit, která uživatelská skupina uvidí vaše fotky - videa - atp.
Můžete si určit který uživatel, ač není členem povolené skupiny, může vaše fotky vidět.
Můžete určit, zda ta která skupina - uživatel, může fotky jen prohlížet, či je i hodnotit, případně psát komentáře.
Můžete si svá alba zaheslovat.
Do fora pak vkládejte BBCode, které najdete pod fotkou, máte k dispozici generovaný link pro zveřejnění jinde.
Velikost fotek 1024 px nejširší strana.
Celková velikost je zatím max upload 4MB.
Zatím nebudu určovat velikost uživatelských galerií, protože nemám ponětí, jak si na galerii zvyknete, ale v plánu je mazání souborů starších 3 měsíců.

Sem prosím pište všechny svoje dotazy, budu se je snažit odpovědět, jak budu moct.
Když bude někdo vědět, tak prosím odpovězte, předem díky :)
« Poslední změna: 06 Srpen 2010, 11:17:15 od Sally »

Offline Sally

• Administr
Re: Galerie
« Odpověď #1 kdy: 06 Srpen 2010, 12:12:53 »
Nyní by galerie měla být přístupná všem, kromě hostů.
Přístup do ní v horní části stránky, vedle "kalendář"
Ve svém osobním profilu najdete přístup do svých alb.
Tak ať se vám líbí :)

Offline Sally

• Administr
« Odpověď #2 kdy: 08 Srpen 2010, 12:52:25 »
Zmenšení fotek pomocí "malování" ve windows
http://windows.microsoft.com/cs-CZ/windows7/Resize-a-picture-using-Paint

Pro méně zdatné uživatele Windows XP - nejjednodužší způsob pomocí programu MALOVÁNÍ
1. Spusťte program Malování z nabídky Start - Programy - Příslušenství
2. Pomocí CTRL+O otevřete fotografii z místa, kde ji máte uloženou (pevný disk nebo fotoaparát)
3. Pomocí CTRL+W otevřete nástroj pro zmenšení fotografií, nastavte procento zmenšení a potvrďte.
4. V menu Soubor - Uložit jako zvolte místo na pevném disku a převzorkované foto uložte.

Bohužel program Malování nedisponuje možností volby přesného rozměru v pixelech, z tohoto důvodu bude nutné vždy dopočítat (nebo odhadnout) procentuelní hodnotu zmenšení fotografie tak, aby jeho strany napřesáhly 1024px. Ideální rozměry jsou 640px a méně, v tomto případě nedochází k dalšímu převzorkování na straně serveru.

Vzhledem k tomu, že jsou stále novější a lepší fotoaparáty, které "dělají" fotky ve velkém rozlišení, velikost fotografií musím omezit.
Např 2Mpx fotoaparáty udělají fotku, kterou sem nahrajete hravě bez úpravy, ale běžné fotoaparáty mají rozlišení 5 a více Mpx a to už je dost velký rozdíl.
Každý server má nastavenou dobu, po kterou se "otevře na nahrávání" (vyjímkou je ftp upload) a při nahrávání velkých fotografií při pomalejším připojení se většinou stává, že se server pro nahrávání zavře, protože uplynula povolená doba a fotka se nenahraje. Toto omezení se vztahuje na weby běžící na serverech z důvody ochrany serverů.

Offline Lupina Montana

• Klubáci
« Odpověď #3 kdy: 08 Srpen 2010, 22:12:17 »
Já hlásím, že jsem si na plochu dala ten onlajnovej editor fotek a že vyhovuje skvěle  :ok:
   Hou hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou.....  

Offline Lupina Montana

• Klubáci
« Odpověď #4 kdy: 10 Srpen 2010, 00:09:20 »
Esk, to je teda ale divný, že to tam nemáš (přidat položku) - já to opisovala přesně ze svýho!  :va:
Zvopáknu to:
domov-moje albumy-rozklikni jméno alba - několik lišt, jedna z nich je "přidat položku do tohoto alba"

Offline Lupina Montana

• Klubáci
« Odpověď #5 kdy: 10 Srpen 2010, 00:12:22 »
Cilko, co si mám představit pod "do fóra vkládejte BBc code?" Vůbec nevím přesně, co to je, ten BBC code a k čemu slouží..

Offline Sally

• Administr
« Odpověď #6 kdy: 10 Srpen 2010, 00:22:31 »
Esk, to je teda ale divný, že to tam nemáš (přidat položku) - já to opisovala přesně ze svýho!  :va:
Zvopáknu to:
domov-moje albumy-rozklikni jméno alba - několik lišt, jedna z nich je "přidat položku do tohoto alba"

Eskariny království
Album - Autor: Esk - Žiadne položky

* Pridať položku do tohto albumu

tenhle link, bude fungovat pouze Esk!!!
http://sallyporadi.cz/index.php?action=media;sa=album;in=12

Offline Sally

• Administr
« Odpověď #7 kdy: 10 Srpen 2010, 00:27:28 »
Cilko, co si mám představit pod "do fóra vkládejte BBc code?" Vůbec nevím přesně, co to je, ten BBC code a k čemu slouží..
v detailech fotek (které ti byly povoleny prohlížet, protože každý má možnost zvolit si, zd ajeho fotky uvidí všichni či ne) je: BBC vložiť kód     
kod, co je vedle v rámečku zkopírovat a vložit sem. žádný img, žádná url, čistě jen ten kod je v hranatých závorkách, u tohoto obrázku     sm gid=43
(Je nám lúto, ale nemáte povolený prístup do galérie)
a když pak na tenhe malý klikneš, otevře se ti ten z galerie

Offline Sally

• Administr
« Odpověď #8 kdy: 10 Srpen 2010, 00:35:42 »
Té nové galerie se nebojte, ona vypadá složitě, ale není, to, co je třeba mít nastavené a je složitější, je předvyplněné. Na vás v podstatě zbývají pouze prázdné rámečky, tam se doplňují takové věci jako název alba, popis alba... název fotek, popis fotek....
jediné důležité je určení které kategorie mohou fotky prohlížet, které i komentovat. Pokud např někdo z duchen dá fotku do svého alba a povolí i vstup depu, zároveň nechce aby jeden konkrétní člověk z depa mohl fotku komentovat, může to zakázat i jednomu člověku. Když zakáže fotku vidět jiné skupině, může naopak povolit jednomu člověku (2, 3, 4, ....) tu fotku vidět nebo i komentovat.
Každý si své album může opatřit heslem a to heslo sdělit jen lidem, které si vybere.
Na to povolování kdo co může slouží dva sloupečky zatržítek při nahrávání fotek.
Všechny komentáře a náležitosti pak najdete ve svém osobním profilu.

Offline Sally

• Administr
« Odpověď #9 kdy: 10 Srpen 2010, 09:09:16 »
jak jsem psala včera, opravdu proím věnujte pozornost tomuto:

Vyberte skupiny, ktoré budú mať povolenie používať album a jeho obsah.

* Ak všetké základné skupiny sú kontrolované, všetci členovia fóra budú mať prístup, takže nemusíte kontrolovať ďalšie skupiny (s výnimkou pre hostí).
    * Prezerať prístup: skupina smie zobraziť album a jeho jednotlivé položky, a použiť existujúce oprávnenia pokiaľ sú zapnuté (komentujúci, rating, atď)
    * Vkladať prístup: skupina môže vkladať položky pre album.

Prezerať   Zde zatrhněte všechny skupiny, které mohou alba prohlížet, netřeba mít obavy, hosté do alba nemohou
Vkladať Tyto skupiny, při použití zatržítka, mohu do alba vkládat komentáře a ještě si ověřím jak je to s položkami.

Co nezatrhnete, tak ty skupiny alba vidět - vkládat nemohou a jak vidíte, funguje to

zde screen
(Je nám lúto, ale nemáte povolený prístup do galérie)
klikněte, zvětší se
V galerii se zvětší na plnou velikost, v pravém spodním rohu po prvním kliknutí bude přepnutí na plnou velikost
« Poslední změna: 10 Srpen 2010, 09:46:29 od Sally »

Offline Lupina Montana

• Klubáci
« Odpověď #10 kdy: 10 Srpen 2010, 13:30:32 »
Já tam nic nezatrhla a šlo mi to nahrávat  :va:
Fati, posílám ti ten odkaz, co tady vyvěsila kdysi Cilka - mně se náramně osvědčil.
Povolená velikost pro zdejší galerii je max. 1024 pixelů, tak to schválně zkus, jestli to půjde.

http://www.photoeditor.cz/cz/

Offline Lupina Montana

• Klubáci
« Odpověď #11 kdy: 10 Srpen 2010, 13:39:32 »
Hm...tak jsem to zkoušela a zvětšovat to teda moc nejde  :(

Offline Lupina Montana

• Klubáci
« Odpověď #12 kdy: 10 Srpen 2010, 13:55:38 »
FAti, zkus přednést svou potíž tady:

http://forum.discworld.cz/

to jsou zřejmě superzběhlí Zeměplošníci.

Offline SlecnaZlopocasna

• Klubáci
« Odpověď #13 kdy: 10 Srpen 2010, 14:10:05 »
Lupíš děkuju, ale ten obrázek nemá s discoworldem nic společného, nějaká čarodějka to asi je, ale ne ze zeměplochy, bééééé
Nevíme-li, kam plujeme, žádný vítr není příznivý.

Offline Lupina Montana

• Klubáci
« Odpověď #14 kdy: 10 Srpen 2010, 14:50:03 »
Ahá...no vono to není moc vidět, tak jsem si myslela, že je to nějaká ilustrace  :no: To je šmutný, hezkou Bábi jsem na netu taky nenašla, teda....

Offline Kylea

• Klubáci
« Odpověď #15 kdy: 10 Srpen 2010, 18:43:09 »
Sally, dala jsem par fotek do Galerie s povolenym pristupem uzivatelum. Ale kdyz kliknu na Galerie, svoje vlastni fotky tam nevidim. Vidim je pouze,kdyz kliknu na Moje albumy. Co je spatne? Diky.
Let food be your medicine. (Hippocrates)

Offline Sally

• Administr
« Odpověď #16 kdy: 10 Srpen 2010, 23:16:21 »
Kyleo u tebe je problém v tom, že nemáš založené jedno ale rovnou 4 albumy, to je první problém.
Druhý je, že fotky máš nahrané jako ikony alba ;)
Radím smazat, založit album a znovu fotky nahrát :)

Offline Kylea

• Klubáci
« Odpověď #17 kdy: 10 Srpen 2010, 23:50:33 »
Dik, uz jsem to spravila. jen me mate, ze u fotek mam datum zari 2007?
Let food be your medicine. (Hippocrates)

Offline Lupina Montana

• Klubáci
« Odpověď #18 kdy: 10 Srpen 2010, 23:53:59 »
Jo a máš to tam nastavený nějak podivně, když jsem rozbalila tvoje album, tak jsem ti tam mohla nahrávat fotky - což bych asi neměla, žejo  :lol: Asi to chce někde něco zaškrtnout. A proč máš tu fotku takovou malinkatou? Takovou hezkou....

Offline Sally

• Administr
« Odpověď #19 kdy: 11 Srpen 2010, 09:45:26 »
Kyleo, máš tam exif data, jinak nevím, čím by to mohlo být. V každém případě to vedu v patrnosti.
Fotky jsou nejlépe vidět k prohlížení při velikosti 640px největší strana - rychle se to nahrává a je to dostačující velikost.

Offline Míša Kulička

• Klubáci
    • misasuchardova.rajce.idnes.cz
« Odpověď #20 kdy: 19 Srpen 2010, 17:57:41 »
Ať zmenšuju, jak zmenšuju, nemám šanci: Maximálna povolená veľkosť súboru: Foto súbory - 0 KB, Video súbory - 0 KB, Audio súbory - 0 KB, Dokumenty - 0 KB
“What day is it?" asked Pooh
"It's today", squeaked Piglet
"My favorite day", said Pooh

Alan Alexander Milne

Offline Sally

• Administr
« Odpověď #21 kdy: 19 Srpen 2010, 18:23:23 »
Jelikož je povoleno 2000 či tak nějak kB, tak je to... :)
Zkus to znovu ;)

Offline Míša Kulička

• Klubáci
    • misasuchardova.rajce.idnes.cz
« Odpověď #22 kdy: 19 Srpen 2010, 18:42:35 »
Veľkosť súboru je väcšia (91854 KB), ako systém umožňuje ... vraj ... můj čítač ukazuje veľkosť 85 kb ... tak su buď blbá já, nebo čítač :kuk: ... a ta hláška Maximálna povolená veľkosť súboru: Foto súbory - 0 KB, Video súbory - 0 KB, Audio súbory - 0 KB, Dokumenty - 0 KB je tam furt  :blush:
“What day is it?" asked Pooh
"It's today", squeaked Piglet
"My favorite day", said Pooh

Alan Alexander Milne

Offline Sally

• Administr
« Odpověď #23 kdy: 19 Srpen 2010, 19:39:14 »
možná by stálo za úvahu, zda album, kterého se to týká, je nově vznikající, nebo testovací.
Já jsem žádnou chybu nenašla a tak tohle je asi jediná souvislost.
Mně se to testovací, v souvislosti s adminem, jeví úplně stejné jako jiné, ukazuje mi to stejné věci.
Tím chci říct, že já nevidím, to co ty.

Offline Sally

• Administr
« Odpověď #24 kdy: 19 Srpen 2010, 19:44:21 »
Tohle je výstřižek dotyčného alba, název souhlasí, sama vidíš, že pro mne je úplně v poho, tedy to bude jinde.
Zkus založit nové a uvidíme, jestli se ti to bude opakovat ;) :)

[příloha smazaná administrátorem]

* Chat

Obnovit Historie
  • Judita: Pravda, taky měl na tričku tmavý obrys šráků od montérek, který vystupoval z vyrudlé okolní tkaniny... že by od loňského léta?  :lol:  A to pkěn ě prosím zvonil na všechny byty, než došel k nám, protože mu dali jen jméno starého zákazníka (pana domácího) a to máme na schránce kvůli poště, ale ne na zvonku, takže silný zážitek mělo i pár sousedů   :bad:
    07 Srpen 2011, 12:02:40
  • Judita: Teď mi to došlo - to ses na vodě opravdu několik dní ani jednou nenamočila? Klobou dolů! Můj vrchol čuňáctví za letošní léto je ten, že jsem si týden nemyla vlasy :lol: zajímavé, pátý den přestaly kousat a šestý už se se mnou nebavily vůbec  :crazy:
    07 Srpen 2011, 14:15:00
  • Lupina Montana: No namočila, ve Varech v Termálu  :lol: Ale jen jednou. Případně nějaký drkotavý šplouchnutí, což nepovažuju za mytí.
    08 Srpen 2011, 23:07:23
  • Lupina Montana: Já jsem si jednou myla vlasy tři měsíce pouze vodou s tím, že se údajně nakonec upraví ta produkce lanolínu a přestanou bejt mastný - ale moc to nefungovalo. Je pravda, že to vypadalo, že jich mám dojnásobek, ale na omak lanolínový holt byly a smrděla jsem jako pes  :lol:
    08 Srpen 2011, 23:09:18
  • Judita: Tak co, máte nachystané aktovky a penály?
    31 Srpen 2011, 20:06:47
  • Lupina Montana: marjápanno, Judit, ještě toho trochu  :hot: :lol:
    01 Září 2011, 09:21:02
  • Judita: Já mám letos skluz, v papírnictví jsem se stavila až dneska... a nechal jsem tam jenom dvě stovky...  Ale od milého jsem dostala krásný dřevěný penál se zašupovacím víčkem - budu ho mít na stole bez víčka na sponky, špendlíky a podobné drobnosti :)
    01 Září 2011, 14:24:54
  • Heluška: Nákup v papírnictví a pastelkářství pro děti mě teprve čeká, ale seznam roste. Mám prima kolegyně a samy aktivně  po dohodě nakupují a lámou sponzory. Šikulky.  Vzala jsem si nějakou práci domů, máme zapsáno 143 dětí do družinky a tak jsem to dávala do kupy. Už mi to ale nemyslí, jdu odpočívat....a ještě tolik zbývá....
    01 Září 2011, 21:17:17
  • Heluška: Na takový penál zašupovací mám jen nostalgické vzpomínky z dětství , ale pro různé krabičky ze dřeva slabost mám, to jo.
    01 Září 2011, 21:18:59
  • Keřkovský rohlíček: Jsem dnes nově přišedší a všechny zde srdečně zdravím.
    02 Září 2011, 17:44:56
  • Heluška: já tebe  též, křupavý rohlíčku...tedy keřkovský rohlíčku :-),
    02 Září 2011, 18:14:43
  • Keřkovský rohlíček: Dík Heluško za milé uvítání! To se vynasnažím být křupavá, i kdyby na chleba, resp. salát bramborový nebylo!
    02 Září 2011, 20:00:47
  • Sally: tak to tedy nééé, bramborový salát být musí :) Vítej :)
    02 Září 2011, 20:38:26
  • Lupina Montana: Ahoj! Takže Rohlíček je vlastně Rohlička?  :lol:
    04 Září 2011, 22:53:54
  • Keřkovský rohlíček: Ano, ano, přesně tak. :yes:
    05 Září 2011, 11:03:56
  • Lupina Montana: A je prej Brambora  :lol:
    16 Září 2011, 16:16:42
  • natalineceka: Jste některá kuchařka?  Ahoj holky,chtela jsem se vas zeptat jestli nepracuje nektera z vas jako kucharka,ja mam jit do nove praci do eurestu- to je skolni jidelna pro deti,zitra se tam jedu s jednim panem co me praci nabidnul podivat,jsem ted vyucena ve skole me toho moc nenaucili,rikal me ze pomocne kucharky tam uz ma a ze ja bych byla primo kucharka,semnou by jich tam bylo 4,prej potrebuje nekoho kdo by zvladnul uvarit sam jidlo,ze zacatku by me pry nekdo pomahal..ale podle toho co me vse rekl me to pripada moc slozite..nevim moc co se jak vari a bojim se ze zacatku budu varit sama a pokazim to,plat bych mela 10 ticic mesicne a pracovni doba od pul 6 do 3.Nevim jestli bych to zvladla a nevim jestli rpaci prijmout
    22 Září 2011, 14:17:12
  • Sally: tady je to spíš o pozdravech, zkus spíš téma :)
    25 Září 2011, 17:51:04
  • Judita: Natalinečko, tak co? Jak to dopadlo s prací v kuchyni?
    26 Listopad 2011, 13:32:29
  • Lupina Montana: KRÁSNÉ VÁNOCE VŠEM DOMÁCÍM I HOSTŮM!
    23 Prosinec 2011, 19:48:32

TOPlist