Autor Téma: Svatba na obzoru.  (Přečteno 326 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline Heluška

• Klubáci
Svatba na obzoru.
« kdy: 04 Září 2010, 22:26:13 »
Prosím vás, milé Sallynetky, o nápady rady a pomoc.
Moje nejmladší dítko - dcera se v létě po několikaletém vztahu zasnoubila a plánuje se svatba.
Jenže- babička z Chebu nepojede na Moravu a část moravské sekce rodiny neplánuje Cheb. Moc nejezdí a je jim to příliš daleko.
Tak mám myšlénku, že bychom vyhledali nějaký vesnický útulný penzion, statek, či něco podobného, kde by nás ubytovali a nakrmili. Pokud by bylo málo postelí, přívítala bych i možnost vlastních matrací a spacáků. proč ne. Pokud by se to dalo s majiteli nějak dohodnout.
Komfort bydlení by sice nebyl, ale u stolu by měli více  hostů.
Kdyby přijeli všichni, které bychom chtěli, bylo by nás kolem pětačtyřiceti. Kdyby byly solidní ceny, tak bychom snyd jeden nocleh zvládli zaplatit, pokud by měli naši hosté v plánu pobýt déle a poznávat krásy vlasti, pak už za své.
Já nejsem velká zařizovačka, i když mi možnosti naskakují, moc si nevěřím ,že to zvládnu a že to klapne. Na trapasy já nejsem dělaná,  vnímám je jako vlastní selhání a to by mi neudělalo dobře. Takže se do toho moc nehrnu, dcera je na tom ještě hůř, nejraději by si najala koordinátorku.
Plánování se zadrhlo vlastně na tomto bodě. Kde bude svatba.
To by taky znamenalo, že žádné domácí specialitky, ale vše z místní kuchyně. Taky jsme u nás zvyklí na výslužku, tak by to bylo bez výslužky, v zásadě o mnoho starostí méně.
Ale taky by si jedna strana musela oddávajícího přivést, nebo zajistit místního.
Tak už vidím , jak na to padne jeden průzkumnický víkend.
Už se vidím, jak chodím po cizí vsi, a zjišťuji vše potřebné. HMMM!!!
Nestydím se, v tom není problém, jen mít šťastnou ruku a dobře zvolit.
Ale hlavně  - mít na to všechno. Splácím  úvěr na byt, takže  zbytečné ztráty následkem blbého rrozhodnutí by mě pěkně dojaly.
Takže děvčátka , přemýšlejte se mnou a pište, posílejte odkazy  :love:  :love:  :love:  :pusa:

Offline Esk

• Klubáci
Re: Svatba na obzoru.
« Odpověď #1 kdy: 04 Září 2010, 22:37:23 »
Svatba na dálku - nám se podařilo najít hostinec i s ubytkem. Tam jsme se dohodli, že vemem jídlo a nealko. víno a cukroví jsme dodali svoje. Myslím že i nudle na polívku a taky tam byl kousek místa , kde jsme nabalili krabičky s cukrovím a koláčkama na odnos.  Byl to dobrý kšeft jako pro ubytovnu tak pro nás. A dokonce nás pak pozvali na véču. Hudbu jsme měli taktéž svoji. Nebyl problém. Dokonce jsme tam rozbili nějakou prastarou vázu s květinami, už netuším jak se to přihodilo, byli rádi, že je fuč ;).
Kdo chce kam, pomozme mu tam.

Offline Sadalsuud

• Klubáci
  • Pohlaví: Ženské
« Odpověď #2 kdy: 04 Září 2010, 23:14:56 »
Osobně znám:
http://napodkove.hotel-cz.com/
Doporučila i pro Pan na školičky Andromeda a já jsem tam byla taky maximálně spokojená, pracovala tam kdysi kamarádka.
Líbilo se mi:
http://www.javorice-telc.penzion-ubytovani.net/
Levné je (ale nevím, jestli by zajistili svatbu, předpokládám, že jednoduchou ano, kuchyň tam je a vaří denně): http://www.modrakotva.wz.cz/
A ani tenhle hotel nevypadá špatně:
http://www.ubytovanivcr.cz/ubytovani-previo.php?penzion=8531
No, a kdybyste chtěli být někde tady poblíž, tak www.vsemina.cz .

Protože máme svatbu za týden a zkoumali jsme všechny možné varianty, vím, že:
Pokud se snoubenci berou v místě trvalého bydliště jednoho z nich, neplatí nic. Pokud se budou brát mimo svoje trvalá bydliště, a oddávající by byl z místa, kde se budou brát, jde to za příslušný poplatek (tohle jsme měli taky domluvené, stačilo na danou obec zavolat, domluvit se na termínu a potvrdit mailem). Další, třetí možnost je vzít si oddávajícího z místa svého trvalého bydliště, ale obřadu by stejně musel být přítomen někdo z úřadu (z matriky) v místě konání svatby.

A zajistit svatbu není zas taková hrůza, fakt. Přeju Heluško, ať vašim snoubencům všechno vyjde, jak si přejí.

P.S Zjistila jsem, že by mě moc bavilo dělat svatební kompletní servis, a kompletní catering na přání všeobecně, i pro firmy, školy...
"Jsou dobré a špatné dny. Ty jedny bychom rádi zadrželi a těm druhým bychom nejraději utekli. Minou obojí, a když to víme, budeme za pěkných dnů dvojnásob šťastni a za těch druhých nebudeme přespříliš nešťastni."

Offline Heluška

• Klubáci
« Odpověď #3 kdy: 04 Září 2010, 23:18:46 »
Tady se to taky tak dělá, všechno je na domluvě.
Koukala jsem do mapy určila jsem si půl cesty a hádejte, jaáká lokalita mi vyšla?
Přece Zruč nad Sázavou a tam už kousek na Jedle. Milé.
Mám v těch místech známé, třeba by mě nasměrovali oni a asi by nebylo od věci oddat ty mlaďochy někde na louce nebo na zahradě- pokud bude stálé a slušné počasí a teplé, že jo.
 Pavli, jaký byl start s novou třídou?

Offline Heluška

• Klubáci
« Odpověď #4 kdy: 04 Září 2010, 23:21:54 »
Sad, díky, zkouknu odkazy, na Všemině jsem byla před 17.léty a moc se nám tam  všem líbilo. byl i bazén, prostě odpočinkový areál.

Offline Esk

• Klubáci
« Odpověď #5 kdy: 04 Září 2010, 23:26:10 »
Heluško, zatím nesoudím.... je to předčasné.... zatím totiž nic nestíhám...
Kdo chce kam, pomozme mu tam.

Offline Heluška

• Klubáci
« Odpověď #6 kdy: 04 Září 2010, 23:27:24 »
Sad, moje starší dcera by tohle taky mohla dělat od minuty, to je její svět, zařizovat, domlouvat, smlouvat, ráda dohaduje ceny a úlevy, pracovala léta v gastromii, tak o to snazší při dotahování serisu až k poslední lžičce.
Sad, asi sobě chystáte svatbu, tak jsem to pochopila.
Pokud je to tak, přeji už teď, ať přípravy proběhnou hladce bez zádrhelů, a spokojené manželství.
Bude koňácká?

Offline Sadalsuud

• Klubáci
« Odpověď #7 kdy: 04 Září 2010, 23:30:20 »
Heluško, od té doby je to všechno na Všemině ještě lepší. Sama jsem se tam letos podívala po cca deseti letech a velké změny nastaly :) Hlavně je v místě i kadeřnice, kosmetička, manikúra, pedikúra, masáže a podobně, takže žádné velké zajišťování čehokoli takového kolem a jinde. Přijela bych jako nevěsta dřív a nechala se hezky opečovat a "připravit" :lol:
Svatbu nachystají na klíč i s výzdobou a za rozumnou cenu, i místní paní starostka je na svatby na parkhotelu zvyklá. A dá se zajistit i kočár nebo koně z ranče ;)
A v létě je tam super vyžití i pro děti a mladé - přehrada, lezecká stěna s jištěním, lanovka přes přehradu, vyjížďky na koních... Pro nás to byla hned druhá možnost, kdyby nevyšel náš původní plán. Ať vám všechno dobře dopadne :)
"Jsou dobré a špatné dny. Ty jedny bychom rádi zadrželi a těm druhým bychom nejraději utekli. Minou obojí, a když to víme, budeme za pěkných dnů dvojnásob šťastni a za těch druhých nebudeme přespříliš nešťastni."

Offline Sadalsuud

• Klubáci
« Odpověď #8 kdy: 04 Září 2010, 23:35:57 »
Uhodla jsi, chystáme vlastní svatbu, hned za týden :yes: Heluško, koňácká nebude, protože jediný "koňák" tam budu já :lol: Ale hned po svatbě za svým čtyřnohým pokladem zajedu ;)
Děkujeme moc za přání :pusa:

S tvou dcerou bych si asi rozumněla, jsem i podle "manažerského" typovače členů týmu vyhledávač-organizátor. Najdu, zajistím, objednám, domluvím, seženu, nic není problém... A hodně, hodně moc mě to baví.
Mou specializací v práci na jakýchkoli projektech je ovšem vyhledávání rizik, takže občas celkem "svůj" tým prudím, protože najdu možné slabiny na čemkoli. Jejich prevenci či odstranění už ovšem většinou neřeším, jenom na ně upozorňuju :lol:

Offline Sadalsuud

• Klubáci
« Odpověď #9 kdy: 04 Září 2010, 23:38:15 »
... Mám v těch místech známé, třeba by mě nasměrovali oni a asi by nebylo od věci oddat ty mlaďochy někde na louce nebo na zahradě- pokud bude stálé a slušné počasí a teplé, že jo...
To mi přijde jako dobrý nápad a začala bych tím :bravo:

Offline Heluška

• Klubáci
« Odpověď #10 kdy: 04 Září 2010, 23:58:34 »
Ta Všemina se mi moc líbí, ale je to nad poměry -za A)  a za B) je to pro babičku moc daleko.

Offline Heluška

• Klubáci
« Odpověď #11 kdy: 05 Září 2010, 00:00:32 »
zatím díky, pošlu sem dceru, ať si sama upřesňuje a dolaďuje podle svých představ

Online Maxík

• Klubáci
  • Pohlaví: Mužské
    • Maximasáže
« Odpověď #12 kdy: 05 Září 2010, 06:39:01 »
Kamarád má penzion ve Studnici u Nového Města ...
http://www.mapy.cz/#mm=ZTtTcP@sa=s@st=s@ssq=studnice@sss=1@ssp=120380524_122924748_150199404_150073036@x=136899072@y=134214400@z=12
Tady mají webovou stránku (ve výstavbě): http://www.chatastudnice.vysocina.cz/index.php
Je to tam slušné a ceny jsou velmi příznivé.
Lví srdce je stejně velké jako jeho ego.

Offline Heluška

• Klubáci
« Odpověď #13 kdy: 16 Září 2010, 00:04:19 »
Vypadá to tak, že Všemina vyhrála výběrové řízení.
Zjišťujeme podrobnosti  :fen:  :fen:

* Chat

Obnovit Historie
  • Judita: Pravda, taky měl na tričku tmavý obrys šráků od montérek, který vystupoval z vyrudlé okolní tkaniny... že by od loňského léta?  :lol:  A to pkěn ě prosím zvonil na všechny byty, než došel k nám, protože mu dali jen jméno starého zákazníka (pana domácího) a to máme na schránce kvůli poště, ale ne na zvonku, takže silný zážitek mělo i pár sousedů   :bad:
    07 Srpen 2011, 12:02:40
  • Judita: Teď mi to došlo - to ses na vodě opravdu několik dní ani jednou nenamočila? Klobou dolů! Můj vrchol čuňáctví za letošní léto je ten, že jsem si týden nemyla vlasy :lol: zajímavé, pátý den přestaly kousat a šestý už se se mnou nebavily vůbec  :crazy:
    07 Srpen 2011, 14:15:00
  • Lupina Montana: No namočila, ve Varech v Termálu  :lol: Ale jen jednou. Případně nějaký drkotavý šplouchnutí, což nepovažuju za mytí.
    08 Srpen 2011, 23:07:23
  • Lupina Montana: Já jsem si jednou myla vlasy tři měsíce pouze vodou s tím, že se údajně nakonec upraví ta produkce lanolínu a přestanou bejt mastný - ale moc to nefungovalo. Je pravda, že to vypadalo, že jich mám dojnásobek, ale na omak lanolínový holt byly a smrděla jsem jako pes  :lol:
    08 Srpen 2011, 23:09:18
  • Judita: Tak co, máte nachystané aktovky a penály?
    31 Srpen 2011, 20:06:47
  • Lupina Montana: marjápanno, Judit, ještě toho trochu  :hot: :lol:
    01 Září 2011, 09:21:02
  • Judita: Já mám letos skluz, v papírnictví jsem se stavila až dneska... a nechal jsem tam jenom dvě stovky...  Ale od milého jsem dostala krásný dřevěný penál se zašupovacím víčkem - budu ho mít na stole bez víčka na sponky, špendlíky a podobné drobnosti :)
    01 Září 2011, 14:24:54
  • Heluška: Nákup v papírnictví a pastelkářství pro děti mě teprve čeká, ale seznam roste. Mám prima kolegyně a samy aktivně  po dohodě nakupují a lámou sponzory. Šikulky.  Vzala jsem si nějakou práci domů, máme zapsáno 143 dětí do družinky a tak jsem to dávala do kupy. Už mi to ale nemyslí, jdu odpočívat....a ještě tolik zbývá....
    01 Září 2011, 21:17:17
  • Heluška: Na takový penál zašupovací mám jen nostalgické vzpomínky z dětství , ale pro různé krabičky ze dřeva slabost mám, to jo.
    01 Září 2011, 21:18:59
  • Keřkovský rohlíček: Jsem dnes nově přišedší a všechny zde srdečně zdravím.
    02 Září 2011, 17:44:56
  • Heluška: já tebe  též, křupavý rohlíčku...tedy keřkovský rohlíčku :-),
    02 Září 2011, 18:14:43
  • Keřkovský rohlíček: Dík Heluško za milé uvítání! To se vynasnažím být křupavá, i kdyby na chleba, resp. salát bramborový nebylo!
    02 Září 2011, 20:00:47
  • Sally: tak to tedy nééé, bramborový salát být musí :) Vítej :)
    02 Září 2011, 20:38:26
  • Lupina Montana: Ahoj! Takže Rohlíček je vlastně Rohlička?  :lol:
    04 Září 2011, 22:53:54
  • Keřkovský rohlíček: Ano, ano, přesně tak. :yes:
    05 Září 2011, 11:03:56
  • Lupina Montana: A je prej Brambora  :lol:
    16 Září 2011, 16:16:42
  • natalineceka: Jste některá kuchařka?  Ahoj holky,chtela jsem se vas zeptat jestli nepracuje nektera z vas jako kucharka,ja mam jit do nove praci do eurestu- to je skolni jidelna pro deti,zitra se tam jedu s jednim panem co me praci nabidnul podivat,jsem ted vyucena ve skole me toho moc nenaucili,rikal me ze pomocne kucharky tam uz ma a ze ja bych byla primo kucharka,semnou by jich tam bylo 4,prej potrebuje nekoho kdo by zvladnul uvarit sam jidlo,ze zacatku by me pry nekdo pomahal..ale podle toho co me vse rekl me to pripada moc slozite..nevim moc co se jak vari a bojim se ze zacatku budu varit sama a pokazim to,plat bych mela 10 ticic mesicne a pracovni doba od pul 6 do 3.Nevim jestli bych to zvladla a nevim jestli rpaci prijmout
    22 Září 2011, 14:17:12
  • Sally: tady je to spíš o pozdravech, zkus spíš téma :)
    25 Září 2011, 17:51:04
  • Judita: Natalinečko, tak co? Jak to dopadlo s prací v kuchyni?
    26 Listopad 2011, 13:32:29
  • Lupina Montana: KRÁSNÉ VÁNOCE VŠEM DOMÁCÍM I HOSTŮM!
    23 Prosinec 2011, 19:48:32

TOPlist